lørdag 23. august 2008

På pappas fang for første gang

Da er jeg hjemme en tur igjen. Det blir lange dager å bare gå å sulle på sykehuset, så det er godt å komme hjem å koble av litt. Formen til lillemann er noe det samme. Han har fortsatt en infeksjon i kroppen som de prøver å bli kvitt. De har nå skiftet antibiotika i håp om at det skal hjelpe. Får virkelig håpe det virker så han blir i god nok form til å ta til seg mat. Han har enda ikke begynt å legge på seg, så han er fortsatt rundt 1000 gram. Og det er så alllt for lite.

Sander var på sykehuset fra onsdag til torsdag for å være sammen med meg og lillebror. Det var nok litt kjedelig å være så lenge, men han insisterte på å være der. Han fikk også holde lillebror for første gang. Det var litt skummelt, men stoltheten lyste av han :-)



I dag har lille Jonas vært på pappas fang for første gang! Jørgen har vært litt skeptisk til å holde han siden han er så liten og han har så mange slanger koblet til seg. Han blir uvel, kvalm og svimmel bare han ser kuvøsen hans. Stakkar!! Men i dag tok han altså mot til seg og hadde junior på fanget. Og det gikk selvfølgelig kjempe bra. De satt lenge og koste med hverandre.

onsdag 20. august 2008

1 uke!

I dag er Jonas en uke gammel! Da jeg kom på intensiven var det festet et flagg på kuvøsen hans, og sykepleieren gratulerte meg. Her feirer de alle sånne ting som andre kanskje ikke syns betyr noe. Han er så liten, og muligheten for at noe kan gå galt er der selv om vi prøver å ikke tenke for mye på det. Lillegutten har blitt en uke, og vi feirer iallefall!!



Formen hans er mye bedre. Han er tatt av respiratoren og ligger nå på CPAP igjen. Antibiotikaen virker så han er mye kvikkere, og huden er ikke så sår lengre. I går fikk jeg han ut på brystet for første gang, og gjett om det var deilig!!! Satt med gullet på brystet i to timer og koste oss.


I dag har jeg vært med å stelt den lille for første gang. Det er litt skummelt å holde på med en så liten kropp, men det blir vel bedre etter hvert. Han er bare 1025 gram nå, men de håper han snart begyner å legge på seg. Det er også litt vanskelig å skifte bleie og vaske han når han ligger i kuvøsen. Under stellet ble alle slanger i ansiktet tatt bort for en kort stund, så jeg fikk sneket meg til å ta et bilde av den lille`s ansikt. Det var første gang jeg kunne se hele ansiket hans. Og han er selvfølgelig verdens skjønneste unge! (Selv om han gjorde rare grimaser når jeg tok bilde).


På ettermiddagen kom Jørgen og Sander oppover. Jeg hadde lillegutt på brystet da de kom, og det var nok godt å se for Jørgen at han var ute av kuvøsen. Vi får sett han bedre og det er lettere å ta på han, så det ble litt kosing fra alle sammen før han ble lagt tilbake i kuvøsen. Jørgen måtte hjem igjen, men Sander er her sammen med meg, og vi blir her til i morgen.

mandag 18. august 2008

Nedtur...

Da er jeg kommet til sykehuset igjen. Vet ikke hvor lenge jeg blir denne gangen, alt kommer an på lille Jonas. Formen hans har vært kjempe bra hele helga så jeg gledet meg masse til komme oppover å få lillemann ut fra kuvøsen og kose litt med han.
På turen oppover fikk jeg telefon fra sykehuset om at formen har blitt mye dårligere. Han er lagt i respirator igjen, og de frykter at han har en infeksjon. Han får nå antibiotika og sopp-behandlig. Han har så skjør hud at den er blitt sår og væsker. Han har også fått blodoverføring. Så lillemann har vært veldig pjusk i dag. Han er i litt bedre form nå til kvelden, får håpe det fortsetter den veien.
Det er veldig typisk for så fortidligfødte å først ha opptur og så en nedtur, så vi håper og tror at han skal dra seg til igjen. Det kommer nok til å bli mange både opp- og nedturer i ukene framover...
Jørgen har vært her en tur i kveld også, men han måtte kjøre hjem igjen siden han må på jobb i morgen. Det ble litt lettere for han å dra når formen til lillemann ble litt bedre utover kvelden. Det ble iallefall litt lettere å være mamma...

søndag 17. august 2008

Jonas Aune

Da har vi endelig klart å bestemme hva lillegutten skal hete, og det blir Jonas Aune. Jonas var egentlig ikke et av navnene vi hadde på "listen", men Jørgen kom på at når foreldrene hans skulle bestemme navnet hans, sto det mellom Jørgen og Jonas. Så det er nok en stolt bestemor Kristin som er ekstra fornøyd med navnet.
Ellers står det etter forholdene bra til med lille Jonas. Han er tatt av respiratoren og får nå pustehjelp fra CPAP. Han har fått lysbehandlig for gulsott, men prøvene var bedre igjen i dag så behandlingen er avsluttet. Han har gått litt ned i vekt, noe som er helt normalt, så nå veier den lille tassen vår bare 920 gram. Det er så ufattelig lite!!! Håper han snart begynner å gå opp i vekt, så han vokser seg stor og sterk nok til å få komme hjem.