tirsdag 30. september 2008

Å få et prematurt barn...

Første fase

Min baby
i en glasskapsel
fanget
i det utydelige skillet
mellom liv og død

Jeg
en kanskje-mamma
uten kropp
til å bære deg helt fram

min baby
er du kommet?
eller venter sjelen
til du egentlig skulle vært født?

Andre fase

Lille venn
fremmed og liten
med lukkede
ufødte øyne

jeg går nærmere

tør jeg ta deg
inntil meg
om du skulle bli borte?

ja

mamma venter på deg
hvor enn jeg må bære deg...

Tredje fase

lille håp
du modnes
det lysner

redselen og uroen
blir fortynnet
av ventetidens slutt

mamma tør å tro
at du kommer hjem snart

lille håp
nå skal jeg
tørke tårene

kom..

Jonas er 2 kilo!!!

I dag er Jonas TO KILO!!! Denne dagen har vi ventet lenge på. Nå når han har kommet seg opp på to-tallet kan han bli utskrevet når han har lært seg å spise selv. Han har også begynt med tran i dag. Han syns det smakte greit nok tror jeg. Han spiste det iallefall, og jeg ble så ivrig med tran-sprøyta at jeg sprutet tran i håret på lillemann. Så han har luktet tran med sitronsmak i hele dag. Det er vel på tide med et lite bad igjen snart så vi blir kvitt tranlukta..




Han begyner å bli stor gutt nå!! Jeg er litt usikker på hvem han er lik, er verdens dårligste på å se sånn.. Her på sykehuset syns de han er kjempe lik pappa`n sin, mens flere av vennenne våre syns han ligner Sander. At han ligner Sander tror jeg kommer av det lille snevet av prematur utseende han har. Sander hadde det da han var baby, men har heldigvis vokst det av seg. Håper lille Jonas gjør det samme.

Ellers har vi hatt besøk av Silje i dag! Hun kom i 10 tiden og ble helt til halv 5. Det var skikkelig godt med venninne selskap nå, har ikke vært så mye av det i det siste. Vi brukte dagen på å skravle (så klart) og vi gikk en tur til byen og handlet litt. Prøver å finne klær til premature, men det er ikke så enkelt. Den eneste butikken jeg visst om som solgte prematur klær var ikke der lengre..

Til slutt vil jeg gratulere Linn Bente med 21 årsdagen!! Jeg kommer på sjokoladekakelag når vi blir utskrevet fra sykehuset. Håper du har hatt en fin dag!

søndag 28. september 2008

Livet på kenguru

Da har vi vært på kenguru i en uke snart. Det er godt å ha eget rom og å få stelle og ordne med Jonas selv. Han blir mer og mer vår for hver dag som går nå!

Vi er kommet godt i gang med spisetreningen, men siden Jonas egentlig skulle ha ligget i magen min enda er han veldig trøtt. Han spiser godt til noen måltider, men sover seg også gjennom noen. Derfor har vi ingen anelse om hvor lenge vi må være her. Men det blir nok noen uker til... Følelsene våre er elt i villrede for tiden, for en dag kan han spise nesten all maten han skal ha selv, mens han dagen etterpå nesten ikke spiser noe selv. De dagene han spiser masse selv får vi så store forhåpninger til at vi skal få dra hjem snart, for å så bli kjempe skuffet neste dag når han sover masse. Vi prøver å ta en dag om gangen, men det er ikke enkelt når vi har sååå lyst hjem. Vi har fartet mellom Surnadal og Trondheim i over 6 uker nå...

Fra onsdag til fredag var Sander her sammen med Jonas og meg. Han syns det er kjempe stas å være storebror!! Han nektet nesten sykepleieren å ta med seg Jonas ut på natten så vi skulle få sove i fred. Han ville være sammen med han hele tiden. Det var koselig å ha begge guttene her!



På fredag kom Jørgen igjen. Vi har kost oss sammen alle tre på kenguru hele helga. Det kan ikke sies nok hvor deilig det er å ha eget rom hvor vi kan være sammen med Jonas!!! Jonas har vært litt trøtt, så Jørgen har fungert som underholder/vekker for at han skulle våkne til måltidene.
Kristin har vært på Bøvra i helga og passet de to storebrødrene. Hun har også vært så snill å passe Sander fra mandag til onsdag. Tuuuusen takk for at du hjelper oss Kristin!!!



Til slutt vil jeg gratulere Fay med sin lille prins nummer to. På torsdag meldte endelig den nye verdensborgeren sin ankomst. GRATULERER kjempe masse!!! Gleder meg til å treffe dere alle igjen!