lørdag 13. september 2008

Jonas en måned!

I dag har vi feiret en-månedsdag for Jonas!
Dagen ble feiret med å flytte han fra lukket kuvøse og over i en åpen. Endelig! Dette var det neste målet vi hadde satt oss, og det ble nådd mye fortere enn vi hadde trodd. I går sa de at han kanskje kunne flytte over i åpen kuvøse mot slutten av neste uke, men siden han holder så godt på varmen bestemte de seg for å flytte han i dag. Det var også en medvirkende faktor at Jørgen blir skikkelig uvel av å være på sykehuset og se alle ledningene og alt utstyret. De mener at dette blir bedre nå når han er kommet ut av kuvøsen. Det ser iallefall bedre ut.



I dag har bestefar Olav vært og sett Jonas for første gang. Han syns nok han er litt liten, men at han var veldig fin. Jørgen og jeg syns Jonas er stor nå i forhold til hva han har vært, og ser ikke at han er så liten. Han var nede i 920 gram på det minste, og i dag veide han 1540 gram. Det er over 600 gram forskjell, så det er kanskje ikke så rart vi ikke syns han er så liten lengre. Men samenlignet med en fullgått baby er han nok bare det halve...


Vil også sende masse varme (fødselsfremkallende) tanker til min gode venninne Fay som vanter prins nummer to i disse dager. Nå har vi begge ventet leeenge på at han skal melde sin ankomst. Hun mest for å få bort den store magen, og jeg fordi jeg blir litt tante og jeg skal få holde en normal stor baby uten masse slanger og ledninger. Håper det ikke blir for lenge til den lille prinsen deres kommer.

fredag 12. september 2008

1500 gram!!!

Endelig har vi nådd det første målet, Jonas har blitt hele 1530 gram!
Å få et barn som er så for tidlig født og så liten gjør at vi ikke tør å se langt frem i tid. Vi tar et skritt om gangen, og har (ufrivillig) all verdens tid på å ta de. Men i dag ble det første målet nådd, lillemann er blitt 1500 gram!! Han har fått dobbelthake og vi ser tydelig at han har lakt godt på seg den siste tiden. Tenk at han på det minste veide 920 gram..

Han er også blitt flinkere til å puste selv, og har nå lange pauser fra CPAPèn uten mange fall. Det er så godt å se han uten alt utstyret, det gjør at vi får til å tenke litt fremover. Siden vi er på en god opp-tur nå har vi faktisk turt å tenke så langt frem i tid at vi har snakket om dåp. Så nå håper jeg virkelig han ikke blir syk igjen.


Her er lillemann uten "ekstrautstyr". Verdens søteste!!!


Neste mål nå er at Jonas skal få komme ut fra kuvøsen og over i åpen kuvøse. For å få lov til det må han være mellom 1500 og 1700 gram, så vi nærmer oss. Han må også klare å holde på varmen selv, noe som begynner å bli ganske bra. Vi gleder oss kjempe masse til vi kommer så langt, men det kan nok være en stund til så vi må bare smøre oss med tålmodighet. Lille Jonas har det iallefall bra nå. Han er frisk, spiser bra og vokser.

mandag 8. september 2008

Slitne karer etter helga

Jonas ble syk på fredag. Legene tok masse prøver for å finne ut hva som feilte han. På lørdag fant de ut han han hadde for lav blodprosent og han fikk da blodoverføring igjen. Etter blodoverføringen fikk han normal farge på huden igjen. Det var så godt å se at han så friskere ut! Han var fortsatt sliten og medtatt, så han måtte ha pustehjelp hele lørdagen også.
På søndag kom to stolte besteforeldre på besøk. Mamma og pappa kom for å se på lille Jonas. Han var da i mye bedre form igjen. Susanne (en sykepleier som bare er verdens skjønneste) og jeg tok på han en genser (for første gang...) til de kom, og han ble sååå nydelig. Den var selvfølgelig for stor, men han ble litt mer min baby når han fikk på seg klær. Dette høres sikkert veldig rart ut. Men for de som ikke får ta med seg ungen sin hjem fra sykehuset etter et par dager, men må sitte å se på de gjennom en plastikkboks er slike små ting av veldig stor betydning.
Da mamma og pappa kom fikk Jonas komme ut og ligge på fanget. Vi prøvde oss uten CPAP, og det gikk kjempe bra! Han lå i to timer uten problemer med å puste!! Han var veldig våket til å begynne med. Han kikket rundt seg og lagde rare masker til besteforeldrene sin store begeistring.


Jørgen har vært på Rudskogen på biltreff i helga. Der har det tydligvis ikke vert all verden med søvn, for når vi kom oppover på sykehuset i dag var han forferdelig trøtt. Så da Jonas kom ut for en kosestund sammen med pappa, sovnet de begge to...

Det er tydelig at det tar på med helg, iallefall for disse to!!