lørdag 11. oktober 2008

Forberedelse til hjemreise

Da nærmer det seg endelig hjemreise for Jonas!!
Vi har fått operasjonsdato, og om alt går etter planen blir det operasjon på mandag og hjemreise på ONSDAG! Håper virkelig det ikke kommer noe i veien, for nå er vi skikkelig klar for å komme hjem.

Jeg er hjemme i helga for å gjøre klart til Jonas kommer hjem. Jeg har vasket HELE huset. Det setter litt preg på renheten at det har bodd en mann her i snart 9 uker...
I morgen skal senga monteres og alt utstyret til Jonas tas ut fra kottet. Så nå er det snart klart for lillegutt å komme hjem!


Setter inn noen bilder av verdens skjønneste<3

tirsdag 7. oktober 2008

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Nå har vi vært på kenguru i to uker, og først nå er det litt fremskritt i spisetreningen. De første 13 dagene har gått med på å prøve masse for å få lillemann til å spise selv. I noen desperate øyeblikk med høy hjemlengsel-faktor har jeg nesten tvunget maten i stakkars Jonas. (Som tydligvis ikke har det travelt med å reise hjem...) De første dagene kom vi godt i gang med ammingen, og vi så enden på oppholdet, men så ble Jonas veldig trøtt og spiste nesten ikke noe selv. Han har fått mat i sonden til nesten alle måltider, noe som har vært veldig frustrerende til tider. Så lenge han har sonden får vi ikke reise hjem. Jonas er nå kommet til uke 36 og i følge legene er det i uke 35-36 barna er mest trøtte, så derfor har det stått litt stille med spisetrenigen.
Nå har det endelig begynt å bli bedre. Jonas har nå spist alle måltidene selv det siste døgnet!!! Han rev selv ut sonden i natt. Han har vel bestemt seg for at han ikke trenger den lengre. Han er også mye mer våken og han begyner å si fra når det er noe han ikke er helt fornøyd med. Nå håper jeg han begyner å legge på seg mere, da kan vi begyne å tenke på hjemreise. Vi har prøvd så mange "taktikker" for å få Jonas til å spise selv at han ikke har fått i seg det han skulle av mat, derfor har han heller ikke lakt på seg så masse som han skulle. Han veier nå 2130 gram, så det er litt skummelt å tenke på at vi snart skal få ta han med oss hjem selv om han er så liten.

Før vi får reise hjem skal Jonas opererest for brokk, men vi har enda ikke fått operasjonsdato. Det skulle egentlig bli denne uken, men på grunn av ressursproblemer blir det antageligvis ikke før i neste uke. Kanskje jeg kan dra hjem en tur i helga for å ordne opp til Jonas får komme hjem. Håper det! Jeg har ikke vært hjemme på to uker, så det skal bli godt å komme hjem nå.
Det gjenstår også ultralyd av hjertet og en haug med smataler før Jonas får bli med hjem, så det er nok en stund til enda. Men vi er iallefall kommet godt i gang med maten, så da må vi bare smøre oss med tålmodighet mens vi venter på operasjonsdato...