fredag 2. januar 2009

Friskere

I dag er Jonas enda friskere, så nå ser vi faktisk enden på dette sykehus oppholdet også. Om han får i seg den mengden mat han skal, får vi trolig reise hjem i morgen. CRPèn har gått ned fra 150 til 42, noe som er veldig bra. Det betyr at han trolig har en bakteriell lungebetennelse, og han responderer bra på antibiotikaen. Han hoster også mye mindre, og ser mye bedre ut. Han må fortsatt ha forstøver før hvert måltid, men det kan vi gi han selv om vi er hjemme. Så nå krysser vi fingrene for at vi får dra hjem i morgen. Han har også fått fjernet veneflonen han hadde i hodet, og får antibiotikaen i munnen. Så da er det bare å vente på at håret skal gro ut igjen der legen barberte han, så er han så god som ny!

På formiddagen var jeg en tur til byen for å handle inn litt klær til oss. Vi trodde ikke vi skulle være her så lenge, så ingen av oss hadde rene klær igjen. Så jeg måtte ta turen til H&M for en runde med kleshandling. Der var jeg da innom samtlige avdelinger siden både Jørgen, Jonas eller jeg måtte ha påfyll. Så nå er vi alle sammen nydusjet og i ført nye klær!

Vi har også fått oss nytt rom! Vi ligger fortsatt på isolat, men nå har vi fått et større rom og det er vinduer det faktisk går ant å se ut gjennom. Etter å ha bodd to dager på det andre rommet uten noe utsikt ble vi overrasket da vi så all snøen som har kommet da vi endelig fikk 15 minutters "fri" fra isolatet. På det rommet vi bor nå er det faktisk levelig. Det føles som vi er i samme verden som andre. Nå kan vi faktisk se sivile ut gjennom vinduet. Det skal liksom så lite til for å glede oss...

V satser på hjemreise i morgen, og da blir det endelig tid til den etterlengtede kalkun-middagen hos Ingrid og Arve. Gleder meg!!! Begynner å bli rimelig lei av toast nå...

torsdag 1. januar 2009

Kjedelige dager...

Vi ligger fortsatt på isolat, så dagene er utrolig lange og kjedelige. Jonas har fått påvist lungebetennelse, bronkitt og to virus infeksjoner. Stakkar lille gutten<3 Han har det etter forholdene bra. Han sover mye, noe som er bra for da hoster han mindre. Han tar ikke til seg nok mat, og den maten han får i seg kommer ofte opp igjen, så vi får nok ikke hjem med det første... Han har fått væske intravenøst til i dag, men de kommer nok til å legge ned sonde så han får i seg melk i stedet. Ansatte på avdelingen hadde et barn på samme alder som Joas her for en kort stund sinden, han hadde de samme virussykdommene som Jonas, og han ble liggende her i 3 UKER!!! Herregud, 3 uker! Det er så ufattelig kjedelig her at det kan ikke beskrives. Å sitte på et lite rom 24 timer i døgnet å kun se ansatte i fullt smittutstyr er veldig deprimerende. Så jeg håper virkelig Jonas blir frisk snart så vi kan dra hjem til Bøvra igjen. Det er også helt forferdelig vondt å se at han er så syk, jeg syns så synd i lille gutten.

Til slutt vil jeg gratulere storgut`n Oliver med 4 års dagen!!! Når vi kommer hjem fra sykehuset skal vi ha bursdagsselskap!!

onsdag 31. desember 2008

På isolat igjen






Blogspot.com hater meg fortsatt, så jeg får ikke til å flytte bildene. Men her ser dere i alle fall hvordan vi har det... Siden vi ligger på isolat får kan vi ikke ta ut noe fra rommet heller, så alt må gjennom maskinen dere ser på badet. Og den bråker noe forferdelig, veldig slitsomt. Men vi har data med internett, tv og hverandre så vi klarer oss en stund i dette utrolig kjedelige rommet.

Jonas er fremdeles dårlig og CRPèn stiger. Han ble derfor innlakt på sykehuset igjen i dag. De har tatt nye prøver og funnet ut at lillemann har lungebetennelse. Stakkar liten. Så nå er det isolat igjen.. Han får antibiotika og forstøver apparat, men det er forferdelig slitsomt for han nå. Legene fikk ikke til å legge inn veneflonen i verken foten eller armen, så legen måtte barbere bort litt av det nydelge håret til Jonas for å legge inn veneflonen der.. Det ser mye verre ut enn når den er i armen, men det viktigste er at han får medisin.

Jørgen er nesten like dårlig som Jonas. En skulle i alle fall tro det.. Han blir skikkelig uvel hver gang vi nærmer oss sykehuset. Han er skikkelig grinete og i dårlig form, men det går over med en gang vi forlater sykehuset da...

Jeg må innrømme at jeg syns det er forferdelig kjedelig å måtte tilbringe nyttårsaften på et isolat på sykehuset. Jeg hadde virkelig gledet meg til en herlig kalkun-middag hos Ingrid og Arve. Ingrid sa hun ville vente med middagen til i morgen i tilfelle vi kommer hjem da. Snille Ingrid. Silje var også enig selv om hun og Anders allerede skal på en annen kalkun-middag samme dag. Snille venner<3 Krysser virkelig fingrene for at lillegutt blir fort frisk, så han får det bedre og så vi får dra hjem. Føler det har vært dårlig med juleferie i år, så det blir nok full avslapping når Jonas blir frisk. Jørgen og jeg har også bestemt oss for å dra på langweekend til Oslo når alle er friske og det blir litt roligere rundt oss. Det er i alle fall noe å se frem til.

Til slutt må det bare neves at i stedet for den planlakte middagen hos Ingrid, sitter vi da her på et isolat og spiser ristet brød med ost og skinke... Trist.

Vil også ønske alle venner og bekjente et riktig godt nyttår!!!

tirsdag 30. desember 2008

Hjemme igjen

Da er vi hjemme i gjen. Etter en natt på isolat på infeksjons avdelinga fikk vi dra hjem igjen. Jonas har nok fått en luftveisinfeksjon, med andre ord virus. Siden han puster så bra fikk vi reise hjem igjen. De var litt skeptiske til hjemreisen fordi vi bor så langt unna sykehus, men vi fikk viljen vår til slutt.

Jonas er kvitt den ekle hosten, og hoster nå "vanlig", er snørrete og slimete. Han er nok blitt smittet av influensan han også. Siden han er så slimete var vi hos legen igjen i dag. Han ville sende oss på sykehuset igjen, men vi nektet... Han er slimete, men ikke så ille at vi må dit mente Jørgen og jeg. Jonas tok en ny CRP i dag og den har stenget med hundre siden vi var på sykehuset. Siden vi nektet å dra på sykehuset må vi tilbake til legen i mprgen tidlig for ny vurdering og ny CRP prøve.Stakkar lille vennen vår, som er så dårlig<3 Syns så ufattelig synn i han.

søndag 28. desember 2008

Isolat

Da er vi igjen tilbake på St.olavs hospital. Like ufrivillig som alltid, men vi skjønner at vi må være her. Jonas har fått en luftveisinfeksjon og har vansker med å puste. Han er i god form, men i tilfelle det blir kritisk må vi være her på sykehuset. Vi vet ikke hvor lenge vi må være her, men i alle fall til i morgen. Vi bor nå på isolat, og får ikke lov å gjøre noe selv. Vi må ringe på til de ansatte uansett hva vi vil nesten. (om vi trenger en bleie, er tørst, sulten...) Ganske slitsomt i grunnen, men vi skjønner også her at det er viktig at vi hører etter. Jonas har tatt mange blodprøver i dag for å se om de finner ut hva som plager han, og i morgen skal han ta en nese-prøve. Det har også vært en kirurg og sett på lysken hans igjen. Han har nå fått vann-lyskebrokk... Er det mulig...? De kommer ikke til å gjøre noe med det nå, men han vil bli fulgt godt opp.

Er litt kjedelig å ikke kunne bli med Fay ut i kveld da, så jeg håper virkelig du koser deg uten meg i kveld Fay. Oddrun lovte å ta av for meg også, så det blir nok liv tenker jeg! Vi får ta det igjen en annen gang.