torsdag 4. juni 2009

Snart ferie

Nå nærmer sommerens eneste ferieuke seg med stormskritt.
I morgen reiser Sander, Jørgen og jeg til Tyrkia for å leve det late liv i en uke. Sander har hatt goderiavtale og ikke spist godteri siden i fjord, og premien er sydentur. På lørdag er avtalen over, så det er vel ikke så vanskelig å tenke seg til hva han skal bruke feriepengene sine på...
Uansett så gleder vi oss alle på en ferieuke sammen, i forhåpentligvis sol og varme. Her hjemme er i alle fall ikke været noe å skryte av, og ikke ser det ut til å bli bedre fremover heller. Godt tima!

Mens resten av familien reiser til sydligere strøk skal Jonas på bestemorferie. Han skal være litt hos bestemor Kristin og litt hos bestemor Nordvik. Regner med de kommer til å kose seg masse. Det blir rart å dra fra minstemann, men legene anbefalte oss å ikke ta han med, og lydige som vi er hører vi etter. Kommer i alle fall til å savne han masse.

Så, god tur til oss!

tirsdag 2. juni 2009

Kultursjokk

Etter å i helga ha gjort et tappert forsøk på å bli mere kulturell, har jeg oppdaget en av Surnadals store talenter, Henning Sommero.
Som nevn tidligere vant Sara og jeg helgeppass på Vårsøghelga, og bestemte oss for å delta på Kleivakveld. Iført støvletter og med sitteunderlag i veska tok vi med oss Geir og trasket oppover mot Kleiva. Siden ingen av oss hadde vært med på et slikt opplegg før ventet vi oss ikke så mye (vi tenkt vel mest på å få det overstått så vi kom oss ned til vin og tapasbuffet), vi ble derfor gledelig overrasket over showet. Og mitt første møte med Henning Sommero (ja, faktisk det første møtet, slik er det å ikke være kulturell over hodet...) var helt anneledes enn jeg trodde det skulle bli. Han var jo helt fantastisk! En person med mere humor, selvironi og spontanitet skal man jammen lete lenge etter. Han har selvfølgelig fått en plass langt oppe på lista mi over folk som er "hælt knaill".



Sammen med han på scena var Frode Alnæs og John Pål Inderberg som utgjorde en helt genial trio. Som rykende ferske kulturentusiaster fikk Sara og jeg en helt super kveld sammen med disse sprøe menneskene som gav oss støle magemuskler etter mange timer med latter.
Til og med konfransieren var morsom, Jan Erik Larsen (og det er ikke han fra Autofil) hadde tatt jobben på sparket, og kun hatt noen timer å forberede seg på.
Alt i alt hadde jeg en knall kulturopplevelse på fredag, og det frister til gjentakelse.

På lørdag var hele familien på Halsa på fotballturnering for å se Sander`s fotballtalent. Talentet var det nok så som så med, men det var første kampen, så man kan vel ikke vente seg så mye. De har heller ikke hatt så mange treninger, så det manglet litt på fotballkunnskapen hos mange av de. Ikke alltid like lett å skjønne alle reglene, i alle fall ikke når man bare er 6 år. Uansett, de vant i alle fall en kamp!

Søndagen ble brukt til å slappe av hjemme og til å ordne litt utenfor huset. Fikk endelig tvunget Jørgen til å sage ned noen trær, så nå begynner det å bli litt lysere rundt oss. Jeg vil fortsatt sage ned flere, men jeg må nok jobbe litt til med den saken før jeg får viljen min. Vi har også åpnet veggen i grillhuset og satt inn møbler, så nå er det snart klart for prøving.