fredag 31. oktober 2008

Stor gutt!

Siden Jonas er født så for tidlig må vi til helsestasjonen på vektkontroll hver uke. Og siden han hadde så lav fødselsvekt har vi hele tiden vært nesten sykelig opptatt av vekten hans, og det ble ikke noe bedre av at han ble veid hver dag. Det første folk spurte meg om da de ringte meg på sykehuset var hvor stor han var den dagen (dette gjelder spesielt pappa, han måtte ha tallene hver dag). Vi satte oss hele tiden mål når det gjaldt vekten, først en kilo, så 1500 gram, så to kilo osv...
Nå nærmer lillemann seg 3 kilo! På onsdag veide han 2770 gram, så han legger godt på seg. Vi som ser han hver dag ser godt at han vokser. Han har også strukket seg, men vi målte ikke lengde på onsdag (for en uke siden var han 45,5 cm). Vi merker det på klærne. Vi har faktisk begynt å bruke noen av klærne i størrelse 50, så han begynner å bli stor gutt nå.





Ellers så håper jeg lille Lucas er blitt frisk så familien Bolme tar turen fra Molde til Rindal i helga. Da blir det forhåpentligvis tid til et møte med Fay. Sist Fay var her glemte vi helt å ta blide av de to små sammen, så vi må prøve å gjøre det i helga. Det er litt rart å se hvor stor forskjell det er på de to. Nicolai er mye større enn Jonas selv om Jonas er eldre. Men i følge Fay er han litt større enn de andre babyene på hans alder. "Tjukk og go" som Fay sier. Og Jonas er da veldig liten til å være 2,5 måneder. Håper i allefall de kommer i helga, blir koselig å treffe de igjen.

tirsdag 28. oktober 2008

"E he ikje låv te å talla me frammoinje"

Endelig, etter tre år med MANGE sykehusturer er Sander endelig friskmeldt!!! Legen kunne ikke se noen skade i ørene hans, så nå slipper vi flere kontroller i Molde. Vi feiret med å spise på Burger King (så klart) og Sander invistrerte i Spiderman drakt og sverd.



Sander er nå 5 år, og har plutselig blitt veldig frempå og lite sjenert uansett hvem han møter. Jørgen og jeg har hatt en del samtaler med han der vi har prøvd å forklare at han ikke skal snakke med fremmede mennesker. Dette har ikke riktig gått inn hos han før i dag. For mens vi satt på sykehuset og ventet på å få inn til legen kom det en eldre sykepleier og satte seg sammen med oss. Hun begynnte å snakke og stille spørsmål til Sander som nektet å svare. Til vanlig legger han ut om alt mellom himmel og jord når noen tar kontakt med han (og til de som ikke gjør det). Men han ville ikke svare denne damen. Han overså henne totalt og virket i grunnen veldig uforskammet. Da jeg spurte han hvorfor han ikke svarte sa han "e he ikje låv te å talla me frammoinnje". Damen lo så tårene sprutet og det gjorde de andre på venterommet også. Selv ble jeg lettere rød og forfjamset og gjorde et desperat forsøk på å forklare han at det var greit å snakke med noen, men han holdt seg hard på at "de e ikje låv te å talla me framoinnje". Det blir spent å se hvor lenge det varer...

Jonas har tilbrakt hele dagen hos bestemor kristin oppi Grytå hvor de har laget bacalao. Det luktet iallefall bacalao av han da han kom hjem:-) De har nok også hatt noen nysjerrige bestemor-venninner på besøk som ville hilse på "litjgut`n".

mandag 27. oktober 2008

Familiehelg

Plutselig var helga over også... Rart at tiden går så utrolig fort når dagen brukes til å være hjemme med Jonas. Riktig nok blir dagene brukt til å ta igjen litt tapt nattesøvn (damn kenguru...), men likevell..?

I helga har hele familien vært samlet for første gang. Oliver traff Jonas for første gang på fredag. (Han fikk ikke komme på sykehuset siden det har gått vannkopper i barnehagene, og han ble selvsakt ikke smittet selv...) Han var veldig nysjerrig på lillebror, og var ofte bortom vugga for å se til han. Jonas er veldig heldig som har to flinke storebrødre som passer på han.

Oliver og Sander leker med lillebror.


Vi har også hatt en ryddeøkt rundt huset i helgen (mot Jørgen sin vilje...). Vi har hatt den siste veden i sekker, ryddet i kjelleren, kjørt en del ting til Røv og ordnet klart til vinteren med å ha inn hagemøbler og leker. Kristin og Magnhild har villig stilt opp som barnepassere for at vi skulle få ferdig alt i helga. Takk!! (og vi ble ferdige).
Vi har også hatt mye besøk i helga. Bjørn og Conni var her på lørdagskvelden, og Ingebrigt, Ole og Anders var her på søndag. Koselig ja!

I morgen skal Sander og jeg til Molde for ny (og kanskje siste) kontroll etter dren-operasjonen til Sander. Sist gang sa de at drenene allerede var falt ut, men siden Sander var så flink til å gjøre en øvelse legen viste han kunne det hende han slapp å legge inn nye. Får virkelig håpe han slipper en ny operasjon.

Vi hadde også avtalt å besøke Fay og familien på samme turen. Men Fay ringte i dag og sa at Lucas trolig har fått munn -og fot syke. Det er veldig vondt og veldig smittsomt, så vi ble enige om å droppe besøket. Håper lille Lucas blir frisk til helgen så vi kan møtest da istedet.