lørdag 29. november 2008

Er det ikke det ene, så er det det andre...

Nå er Jonas endelig operert for lyske brokk for andre gang. Vi hadde store forhåpninger om at Jonas skulle bli roligere etter operasjonen. Han har vært veldig urolig i flere uker, og legene mente det kunne skyldes brokket. Det er nå tre dager siden han ble operert, og han er ikke blitt roligere.
Det ble heller verre... I går skrek han HØYT nesten uavbrutt fra halv 11 på morgenen til klokken 2 på natten. Jeg holdt seriøst på å bli gal.. Syns så synd i den lille gutten min som har det så vondt, men ikke kan fortelle hvor. Jeg bestemte meg i natt for å prøve med fenikkel te for å se om det hjalp, og tenk, det gjorde det. Jonas er i alle fall mye roligere i dag, så lillemann har nok kolikk.
Jeg snakket Fay på telefonen på fredag og hun lurte også på om det kunne være det, men hun mente at barna ikke hadde det eller kunne få det etter de var tre måneder. Jonas er nå 3,5 måneder, men er igjen født 3 måneder for tidlig, så vi ble veldig usikre på hva vi skulle regne fra. Men det ser i alle fall ut til at det er kolikk. Så når vi endelig var ferdig med operasjonen av brokket, så blir det altså da kolikk... Stakkar lille gutten vår, han har fått en skikkelig tøff start på livet. Men han er en harding, og er veldig fornøyd når han ikke har det vondt da. Håper han holder samme formen som han har i dag fremover også, for i dag har det vært mye bedre å være både Jonas, mamma og pappa.

Ellers er det eksamenslesing igjen da, noe som har vært veldig vanskelig siden Jonas må være i fanget hele tiden og siden han har skreket så mye. Men nå er Jørgen ferdig med nattskiftene og er hjemme og avlaster meg litt. Men det har ikke blitt lest like mye som sist... Har morgendagen igjen å lese på da. Er egentlig mer bekymret for den tredje eksamen som er på fredag, for jeg har avtaler hver dag denne uken... På mandag er eksamen nummer to, på tirsdag har jeg første opplæringsvakta på hotellet noe jeg gleder meg masse til. På onsdag er det salg og service kurs, på torsdag er det opplæring igjen og på fredag er eksamen... Typisk meg å legge opp dagene før eksamen på denne måten, det er ikke første gang...

På fredag var Jørgen og jeg på expert og kjøpte julegave til oss selv. Så endelig fikk vi speilrefleks kameraet jeg har ønsket meg til oss. Jørgen var egentlig bare enig, han sa noe om at da blir det skikkelig god kvalitet på bildene han skal ta av prosjektbilen sin. Uansett, det ble kamera. Har ikke hatt tid til å prøve det enda, tiden strekker ikke til. Men det blir!

Resten av helga skal brukes til å slappe av og til en siste innspurt i lesinga. Ønsker meg klisterhjerne til jul.

torsdag 27. november 2008

Vi får hjem!

Endelig litt gode nyheter. Vi får reise hjem igjen i dag! Har akkurat vært å snakket med kirurgene og de klargjorde Jonas for hjemreise. Det er egentlig brukelig å være her i to dag er etter operasjonen sa han, men siden vi allerede har vært gjennom en lik operasjon kunne vi få reise hjem. ÅÅÅÅhh så glad vi ble! Så nå er det bare å pakke for å dra hjem igjen, og nå håper jeg vi slipper hit igjen for annet enn de kontrollene vi skal til hver tredje måned.
Jonas skal også bli oppfulgt via telefon angående det at han har vært så urolig og har skreket så mye. De håper og tror det var brokket som gjorde det, men om det fortsetter er de redd det kan være noe med tarmsystemet han. Derfor kommer det til å ringe en spesialsykepleier til oss hver uke for å høre hvordan det går. Jeg er bare glad vi slipper hit for det jeg, har egentlig vært nok farting for en stund nå. Og det er veldig bra de følger oss opp på dette. Håper virkelig at han har det bedre nå og at det er slutt på smertene og skrikingen. Føler lillegutten vår har gjennomgått nok nå..
Hjemreise nå:-)

onsdag 26. november 2008

På overvåkningen

Da er operasjonen vel overstått og Jonas ligger på overvåkningen. Han skal være der til i morgen siden han er så liten. Da skal de vurdere om vi får dra hjem. Håper så utrolig masse at vi får dra hjem og slipper å være her til fredag(eller lengre). Jonas er etter forholdene i god form, han er naturlig nok trøtt og groggy, men det må han nesten få lov til å være også. Brokket hans var veldig stort, og de måtte tappe væske som hadde samlet seg fra sist operasjon. Han har spist litt mat, men er så slapp at han ikke suger slik han skal så han får i seg veldig mye luft så mesteparten av maten har kommet opp igjen. En mannlig sykepleier har masert foten hans masse i dag, han sier det hjelper mot luft i magen... Vi har selvfølgelig fått et kurs i hvordan vi gjør det, og han anbefaler at vi gjør det når vi kommer hjem for å hjelpe han med magesmertene. Men planen min var egentlig at magesmertene skulle være borte når vi kommer hjem da...
Nå må vi bare smøre oss med tålmodighet til morgendagen, og hva den måtte bringe. Med andre ord VENTING!

Venting

Lurer på hvor mange minutter, timer, uker, måneder og år av livet vårt vi bruker på venting? Det er sikkert mere tid enn vi bruker til noe annet bortsett fra å sove kanskje. Man må jo vente uansett hva man skal. Ringer du etter noen må du vente på svar, flere steder (spesielt lånekassen) tar det laaang tid før du endelig får snakke med en person live. Du må vente når du skal til legen, tannlegen osv. Du må til og med til tider vente på tur før du kommer deg på ditt eget bad. Så vi bruker nok veldig mye tid på venting, og jeg HATER å vente. Om vi hadde sluppet å vente, da hadde vi hatt god tid da..

Nå sitter jeg og venter på at Jørgen skal komme til sykehuset (han er på tur) og jeg venter på at Jonas skal bli ferdig på operasjonsstua. Er det mulig at tiden kan gå så sent... Det er nå nøyaktig 27 minutter siden jeg leverte lillegutten min i hendene på anestesilegen. Operasjonen skal ikke ta mer enn en timers tid, maks to. Så her sitter jeg da og venter igjen...

tirsdag 25. november 2008

Snart operasjon

Da er Jonas og jeg kommet på sykehuset igjen. Ikke spesielt morsomt å være tilbake igjen, men jeg gleder meg litt til å treffe igjen noen av sykepleierne som vi fikk god kontakt med mens vi var på intensiven. Vi bor ikke på nyfødt intensiven denne gangen, nå bor vi på barne kirurgien så det er bare nye fjes å se. Men vi skal nok ned å hilse på de i løpet av oppholdet.
Jonas skal opererest først i morgen, så de regner med det blir i åtte tiden. Gruer meg til å vente på at oprasjonen skal bli ferdig, det var i alle fall pyton sist gang. Tiden gikk helt forferdelig sent... Jørgen kommer først i morgen tidlig, så jeg må nok vente litt alene... Han er på natt i natt og kommer kjørende hit etter nattskiftet. Han blir da værende her til torsdag, og jeg håper vi får dra hjem igjen da. Om ikke blir det hjemreise på fredag. Føler egentlig vi har vært nok på sykehus for en stund nå, så når denne operasjonen er overstått håper jeg vi slipper hit på en stund.

mandag 24. november 2008

Skamklipt...

Da er første eksamen overstått og jeg sitter igjen med en følelse av at det gikk veldig bra. Det som bruker å skje når jeg har en god følelse etter en eksamen er at resutatet blir dårlig.. Håper ikke det er tilfellet denne gangen også. Jeg fikk også flyttet eksamen jeg egentlig skal ha på onsdag til fredag i neste uke, så da blir ikke studietiden forlenget likevell. Tusen takk Edel!!

På tur hjem fra Sunndalsøra bestemte jeg meg for å kjøre innom en frisør for å klippe luggen. Fikk time nesten med en gang med en frisør jeg aldri har vært hos før. Jeg sa jeg ville skrå luggen, men samtidig beholde mest mulig av lengden. Dama tok saksa si og klipte et kjempe stort jafs i luggen min, så den ble fryktelig KORT. Jeg fikk helt panikk og spurte hva hun drev med, og da svarte hun at hun måtte tynne ut luggen så den ville legge seg fint til siden. HÆRREGUD!!! Jeg ser helt forferdelig ut... Sa at det var ikke slik jeg ville ha den, og damen sa bare at det var dumt at vi hadde misforstått hverandre... Så nå sitter jeg her da med en pannelugg som ser helt forferdelig ut. Den ser faktisk så jævlig ut at jeg ikke vil legge ut bilde av den her. Håper den vokser fort ut igjen for dette er det verste jeg har sett. Til og med Jørgen gav litt uttrykk for at den nok har sett bedre ut...

Det verste jeg gjør er faktisk å gå til frisøren. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har kommet hjem etter en frisørtime og vært helt fornøyd. Det er alltid ett eller annet som ikke blir slik jeg vil det skal bli. Det skal sies at jeg er verdens dårligste til å forklare hvordan jeg vil ha det da, men IKKE KLIPP DET KORT er vel egentlig ganske klar tale mener nå jeg da. Det verste jeg vet er når frisørene sier: "jeg klippte det litt her jeg for da ble det mye finere". Jeg driter i om frisøren syns håret er fint, det er JEG som bestemmer hvordan jeg vil ha håret mitt. Og vi betaler jo dyre dommer for å få det klipt også, så det skulle bare mangle at vi får det slik vi vil. Jeg husker veldig godt nå hvorfor jeg har hatt langt hår så lenge, det er fordi jeg HATER å gå til frisør.

Jeg må bare tilføye en liten ting til slutt, og det er at den beste frisøren jeg har hatt er Karin på hårsenteret. Etter endt frisørtime hos henne bruker jeg å være rimelig fornøyd med resultatet. Det er antageligvis fordi hun kjenner meg og håret mitt. De siste gangene jeg har klippt meg har hun ikke vært tilgjengelig, så jeg har måttet ty til andre frisører som absolutt ikke holder mål (for meg)... Og jeg som mange andre mennesker har en tendens til å tro at gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet, noe det ikke er i dette tilfellet. Karin er og blir den beste frisøren for meg. Fra nå av skal jeg minne meg selv på denne episoden med skamklipt pannelugg når jeg får samlet nok mot til meg å klippe meg igjen. Det er verdt å vente til hun har ledig time. Så fra nå av blir det ingen impuls klipping.

Før hårkrise episoden var jeg innom Sara på hotellet for å få turnusen for resepsjonen, og den er bare helt KNALL. Jeg skal jobbe annen hver uke mandag, tirsdag, onsdag, lørdag og søndag. Det bestyr med andre ord at jeg har fri annen hver uke! Kan hende det blir litt mer jobb enn dette, men jeg er i alle fall veldig fornøyd med turnusen slik den er nå. Gleder med til første opplæringsvakta som er på tirsdag. Og jeg skal ha oplæring sammen med Fay!! Så det blir nok veldig bra:-) Gleder meg til familien Bolme kommer flyttende til Rindal på torsdag, endelig!

søndag 23. november 2008

Siste innspurt i lesingen

Helga er over, ungene har lagt seg og Jørgen er på Røv. ENDELIG litt lesero i huset!!! Holder på med siste innspurten på lesinga og har egentlig en god følelse for morgen dagen. Stoffet er både interresant og lett å lese. Håper bare jeg ikke får om respirasjon- eller fordøyelsessystemet. Har prøvd det beste jeg kan å lære meg det, men det sitter ikke 100 % enda.. Håper på en stor oppgave om smittekjeden i stedet:-)

Jørgen og jeg har bestemt oss for å invistere i et speirefleks kamera til jul. Har sett litt på nettet i dag, men siden ingen av oss ikke over hodet har peiling på slike kameraer er det ikke så lett. Tror vi må gå i en butikk å få hjelp. Aner ikke hvor mange megapix det bør ha eller hvilket utstyr som bør følge med. Kjenner nesten ingen som har slik kamera heller (kun Ø.Foss, men han sitter vel uten telefontilgang langt ute på havet i Afrika området eller noe slikt...). Så om noen har den minste peilig på slike kameraer tar jeg i mot råd med et stort takk!

Siden Jørgen og jeg har planer om å bygge hus i nærmeste fremtid har vi pløyd gjennom diverse kataloger på jakt etter drømmehuset. Jørgen har funnet sin favoritt. Passende stort hus med dobbelgarasje (så klart).


En anne favoritt er dette huset.


Vi får se hva det blir til. Det er litt problemer med tomten enda, masse regler og rare greier en må finne ut av først. Og det blir uansett ikke bygging før til våre, så vi har god tid til å bestemme oss. Vurderer også "pakkehus"(hus en slår opp på et døgn), men har ikke sett noen brosjyrer om det enda. Men som sakt, vi har goood tid.