fredag 5. desember 2008

Roligere tider...?

Da er jeg ferdig med de tre pugge eksamene!! Nå gjenstår bare den tverfaglige eksamen, så er det juleferie fra alt som heter studier. Og kanskje det blir litt roligere rundt oss da...? Det har i alle fall vært veldig masse som har foregått nå en stund. Men jeg kan vel til det selv, siden jeg kom på at jeg skulle studere og begynne i jobb igjen mens jeg samtidig skal ha mammapermisjon.

På tirsdag hadde jeg første opplæringsdag i resepsjonen, og det var kjempe moro!! (Det hjalp nok litt på at Fay var der:-D). Det er veldig masse nytt som skal læres og det ble veldig mye teori første dagen, men det går seg nok til. Jeg trenger bare noen dager til for å bli kjent på huset, så kommer det seg vel etter hvert. Det var i alle fall veldig morsomt og interessant å prøve noe nytt.

På onsdag var det salg -og service kurs. Interessant og kjekt å treffe flere av de jeg skal jobbe sammen med. Kjekke folk alle sammen! Gleder meg masse til å jobbe sammen med de.

På torsag hadde jeg opplæring i serveringen. Det gikk helt greit det også, men som sakt, det er mye nytt å lære. Og det er noe dritt at menyen ikke er på engelsk også. Hva i helvete er rødspette, pinnekjøtt og lutefisk på engelsk...? Dette er ikke ord som inngår i turist-engelsken min...

Midt oppe i alt det som har foregått denne uken har jeg også gjort et tappert forsøk på å lese til eksamen. Det har i grunnen egentlig bare blitt mindre og mindre lesing til hver eksamen, men jeg satser og tror det er nok til å stå på alle hittil. En blir litt lei all den lesinga og pugginga. Siste eksamen er på torsdag, og etter den skal jeg virkelig ha studiefri til langt etter nyttår. Jeg har også fri fra jobb HELE jula!!!!! Første året på x-antall år. Det skal bli godt ja!

Lille Jonas gutten er fortsatt litt urolig, men fenikkelteèn virker veldig bra, så det er fullt levelig på Bøvra for tiden. Det virker ikke som han har så mye smerter lengre, men han er fortsatt veldig kontaktsyk. Han må hele tiden være i fanget, noe som er litt slitsom til tider. Det er litt vanskelig å få gjort ting i huset, men det går seg vel til dette også...? Han har det i alle fall mye bedre nå enn han hadde det tidligere.

mandag 1. desember 2008

Arvelig belastet

Jer er verdens mest stressa person! Det er egentlig ganske rart, for jeg er også en kontrollfrik uten like, og har stort sett greie på hvor jeg skal, når jeg skal dit og hvor ting ligger. Men alikevell er jeg den mest stressa personen i verden og har det ALLTID travelt. Det kan derfor til tider være litt slitsom å skulle dra noe sted sammen med meg, for når jeg endelig kommer meg så langt som til gangen blir jeg fryktelig stressa, og maser masse på at de andre skal forte seg.Dette gjelder uansett hva vi skal og om vi har det travelt eller ikke.. Selv om jeg alltid er stressa så har jeg det egentlig ikke travelt... Jeg er som regel ute i god tid til avtaler, jeg er nok bare stresset av natur. Så selv om jeg vet at jeg har god tid blir jeg fryktelig stressa når jeg kommer meg til gangen og skal begynne å kle på meg. Det må være noe med den gangen...?

Jeg har også en tendens til å planlegge ting så detaljert og nøyaktig at Jørgen ikke skjønner bære av hva jeg snakker om. Jeg er arvelig belastet! Jeg har vært så heldig (?) å arve det å være systematisk og ha kontroll på hver minste ting av min mor. Jeg mener selv det er en god egenskap (så takk mamma!!!), men Jørgen kan til tider bli litt skremt av at jeg hele tiden har faste plasser til ting, og faste rutiner på hvordan ting skal gjøres. Jeg HATER forandringer. Men han er også glad for det til tider da. For han har en tendens til å ikke ane hvor ting er, men jeg har selvsakt kontroll. Eneste minuset jeg ser ved dette er at jeg syns det er besre å gjøre ting selv i stedet for å forklare Jørgen hvor ting er eller hvordan han skal gjøre det. For jeg har selvsakt mine egne måter å gjøre alt på.

Ellers da, så har jeg hatt eksamen nummer to i dag, og det føles så det gikk helt greit. Var spørsmål om lover og regler i arbeidslivet, så jeg frykter egentlig at det kanskje har dukket opp noen nye lover i løpet av eksamenstiden i dag... Da er neste eksamen på fredag, så det er bare å kaste seg over bøkene igjen. Kjenner at jeg er litt lei nå, men så er det ikke mye igjen heller da. Har store planer om å slappe litt av og ta det mer med ro når eksamene er ferdige. Har vært litt vel masse den siste tiden. Og ja, det er nok selvforskyldt. Det er kanskje bra jeg er konstant stressa og alltid har det travelt, om ikke hadde jeg helt sikkert ikke rukket å gjøre alt jeg faktisk får utrettet med hus, barn, skole og arbeid.