lørdag 10. januar 2009

Avslapping

I helga blir det full avslapping! Skal på jobb på i morgen, men ellers er det sofaen som blir oppholdsstedet. Jonas er helt frisk igjen, så nå er det ingen bekymringer. Jørgen og jeg har spist kinamat og vi har leid oss film som vi skal kose oss med i kveld. Før det blir film seing har Jørgen en runde med guitar hero. Sander har lånt onkel Tarjei sin nintendo wii maskin for å se om han ønsker seg en slik selv. Noe han selvfølgelig gjør... Mens Silje var her på besøk på fredag spilte Sander guitar hero og da sang han Kiss med ROCK 'N' ROLL ALL NITE. Noe som falt Silje i smak siden hun liker rocke-musikk! Så når det nærmer seg bursdag på juli regner jeg med at det står nintendo wii på ønskelisten. (og på Jørgen sin..?)

Ellers har vi faktisk vært å sett på et hus i dag. Det blir veldig dyrt å bygge hus, og det veldig lang tid(!) så vi ser nå på andre alternativer. Derfor var vi på visning i dag, og er egentlig ganske enig om at huset var veldig fint. Vi er litt usikre på om vi blir å legge in bud siden eierne vil ha nesten 2 millioner for det.. Vi skal tenke litt på det til over helgen og høre litt i banken før vi bestemmer oss. Det blir uansett billigere enn å bygge, og så kan vi flytte inn nesten med det samme. Lettvint! Men vi får se hva det blir til.


Legger ved et blide som er et godt bevis på at Jonas er frisk igjen. Lille solstrålen vår<3

torsdag 8. januar 2009

Friskmeldt

I dag er Jonas endelig blitt friskmeldt! Han tok ny CRP i dag og den var under 8, noe som betyr at han er mye friskere. Han hoster litt enda, men det ser ikke ut til at det gjør han noe. Matlysten er absolutt på vei tilbake, og nesten like god som til vanlig. Så nå er det ingen tvil om at lillegutten vår endelig begynner å dra seg til igjen. Jeg må innrømme at jeg syns det er helt forferdelig kjedelig å bare måtte sitte hjemme.. Da vi dro fra sykehuset fikk vi streng beskjed om å holde han inne hele tiden til han ble frisk, og nå endelig kan vi ut å lufte oss igjen. Føler vi har sittet inne i en evighet...

Jonas hadde egentlig time på barn - kirurgisk i dag, der skulle de se på vannbrokket hans. Kirurgen ringte meg i går og sa at om han ikke hadde noen smerter slapp vi å ta turen. Så lenge han ikke har smerter vil de ikke operere, noe jeg er glad for. Orker ikke tanken på at de skal operere på den lille gutten min enda en gang. Kirurgen og jeg avtalte at vi skal komme om ca 6 uker om det da ikke blir mye verre eller vondt. Er skikkelig glad vi slapp denne turen. Er sliten etter all fartinga som har vært det siste halve året...

Jonas og jeg var en snartur innom sykehjemmet på besøk i dag også. Koselig å treffe "gammle" arbeidskollegaer igjen! Savner de koselige menneskene og å jobbe på BOA! Jeg blir vel å begynne på igjen etter permisjonstiden.

mandag 5. januar 2009

Baby-tiden...

I dag har vi vært til vektkontroll på helsestasjonen. Jonas har igjen gått litt ned i vekt, men det var ikke for ille. Vi skal tilbake i morgen så legen får vurdere hva vi skal gjøre. Jonas er fortsatt veldig slapp og er ikke spesielt interessert i å spise. Han vil aller helst sove hele tiden.. Regner med det går bra i morgen på legesjekken også. Han blir nok snart friskere og begynner å spise normalt igjen!

Var innom kulturhuset i dag. Der var det babytreff (noe det er hver mandag). Det var helt foferdelig å se alle mødrene som var samlet sammen med barna sine, for det kommer nok til å gå enda en stund før jeg kan ta med meg Jonas på noe sånt. Det såg så koselig ut da!!! Kommer vi noen gang til å komme oss ut for å delta på slike ting? Det følest ikke slik nå i alle fall... Fay og jeg har snakket om det mange ganger at vi skal dra på babytreff og baysvømming, men det dukker opp noe hele tiden så vi ikke blir å dra. Jonas var i begynnelsen veldig grinete, og når han først ble rolig så ble han syk. Vi har vært hjemme i snart tre måneder nå, og vi har enda ikke rukket å delta på noe som helst. Vi har fullt opp med turer til sykehuset, legen og helsestasjonen... Så for meg er baby-tiden helt pyton. Skulle ønske jeg også kunne sittet på kulturhuset på mandags formiddag og drukket kaffe latte og skravlet med andre småbarnsmødre. Men kanskje det er til det beste at vi ikke blir å dra dit, for uansett hvor vi drar blir det veldig mye fokus på oss. Siden Jonas er så prematur er folk veldig nysjerrig på hvordan ting har gått og hvordan ting går. Misforstå meg rett, det er veldig koselig at folk spør, men ikke hvem som helst. Det er det som er så fint med denne bloggen. De som er nærmest oss av slekt og venner snakker vi med om hva som skjer. Men de som vi ikke omgås så ofte, men også lurer på hvordan det går er det fint at de kan lese det her. Det har vært mange telefoner og meldinger fra nær og fjern som har lurt på hvordan vi har det, da har det vært godt å kunne gi dem blogg adressen.

Håper at ting roer seg litt snart (føler dette er en setning jeg har brukt veldig ofte..). At Jonas snart blir frisk og vi i det minste kan omgås andre mennesker. Ikke lett når lillemann er smittsom... Og vi håper å kunne delta på babytreff også da. Vi får ta alle spørsmålene og nysjerrigheten som det kommer. Jeg har bare så veldig lyst til å delta og være sosial med andre småbarnsmødre.

søndag 4. januar 2009

Endelig hjemme igjen

Da er vi kommet hjem igjen, og denne gangen håper vi vi blir værende hjemme. Jonas er i mye bedre form, eneste problemet nå er at han ikke spiser nok. Vi sliter med å få i han maten, og det resulterer i at måltidene varer opp til en time. Og ikke da en gang får han i seg nok. Om han ikke begynner å spise sikkelig snart må vi nok opp på sykehuset igjen. Han må da få maten gjennom sonde, og da må vi være på sykehuset igjen. Derfor bruker vi mye tid og energi for at lillegutt skal få i seg mat. Det er litt slitsomt, men absolutt verd det om vi slipper en ny sykehus tur. I morgen skal vi på vektkontroll, og jeg frykter tallerne er i mot oss...
Selv om Jonas ikke spiser er han i veldig godt humør. Han smiler stort sett hele tiden. Og han smiler ekstra masse når han skal få mat, så det bare blir enda vanskeligere å gi han.

Blid-gutten!


Før hvert måltid må han få forstøver apparat. Han er ikke alltid like villig til å ta det, men det hjelper han med alt slimet som ligger i munnen og svelget. Han har fortsatt en del hostekuler på grunn av alt slimet. Det er da ikke så lett å harke det opp når han er så liten.



Men vi er i alle fall hjemme igjen. Det blir spent å se hvor lenge vi får være hjemme denne gangen da...