lørdag 22. november 2008

Familie helg

Da er det helg igjen, og hele familien er samlet. Helga brukes igjen til å prøve å ta igjen litt tapt søvn. Jonas skriker veldig mye både dag og natt, så det er vanskelig å få sovet noe når jeg er alene med han. I helgene prøver vi å sove litt på skift for å i heletatt få nok søvn til å fungere som mennesker. Stakkar lille Jonas har det veldig vondt og kan skrike HØYT i opp til 12 timer med kun noen få korte pauser. I dag har han holdt det gående fra 2 til halv 8, da sovnet han av ren utmattelse etter all skrikingen. Vi har spist, gått på do og vært ute i ærender på skift. Litt slitsomt, men det er ikke mange dagene igjen til operasjonen nå.

Prøvde å ta et bilde av alle barna, men Jonas var ikke helt villig...


Sander og Oliver kledde seg ut som spidermann og supermann.


Ellers så er det siste innspurt i lesingen til eksamen som er på mandag. Her pugges det fordøyelsessystem, respirasjonssystem og kretsløpene. Sander er veldig fasinert av tegningene jeg tegner og deltar med å tegne likedan. Han er også velig nysjerrig på hva jeg tegner og må ha alt forklart. Så nå kan han å tegne hjertet med fire kammer og han vet hva hvert kammer heter:-D

fredag 21. november 2008

Innesnødd

For et vær!!! Våknet til full snøfokk i dag. Det blåste noe sinnsykt og snøen lavet ned. Sander skulle i barnehagen, men dit km vi aldri. Jørgen og jeg er ikke av de raskeste til å forberede oss til vinteren, så vi har ikke ordet med brøyter noe gårdsveien bar stor preg av... Så da jeg skulle ta ut med bil kom jeg meg cirka 4 meter før bilen sto bom fast. Det er padde flatt på Bøvra, så når det blåser og snør samtidig legger all snøen seg på en plass utenfor huset, og der står nå bilen min. Hadde egentlig flere viktige ærender i dag som måtte utsettes siden vi var innesnødd. Det var også litt vanskelig å begynne med en hesftig snømåke innsats med en urlig Jonas i barnesete... Ringte Jørgen for å få ut litt frustrasjon over at vi alltid er så trege til å ordne med slike vesentlige ting. Han misforsto meg helt og trodde jeg skylte alt på han... (Ikke rart så frustrert som jeg var i gjerningsøyeblikket). Da han kom hjem sa han at bilen sto da ikke så fast, men etter en halvtimes prakking gav han opp han også... Han fikk lirket forbi sin egen bil tilslutt så vi fikk handlet litt. Men jeg må vel ut å gjøre en skikkelig innsats i morgen, gruer meg allerede.

torsdag 20. november 2008

Eksamenslesing og operasjonsdato

I dag har jeg hatt lesedag. Jonas har vært på Nordvik i natt og kommer ikke hjem før i kveld. Sander har vært i barnehagen så jeg har hatt huset for meg selv og dermed skikkelig lese ro for en gangs skyld. Ble kun forstyrret av en døss med telefoner.. Først ringte kirurgen og sa at Jonas skal innlegges på tirsdag og opereres på onsdag. Det passer veldig dårlig, men det er bra han skal opereres så fort siden han har smerter. Jeg skal egentlig på et kurs på tirsdag og jeg har andre eksamen på onsdag, men eksamen får vente til våren. Haster egentlig ikke siden jeg har fått meg jobb. Gleder meg allerede til operasjonen er overstått. Selv om det ikke er en stor og farlig operasjon, er det alltid skummelt å operere og enda mere å operere på så småe. Men det skal nok gå bra.
Etterpå ringte det en spesial sykepleier som sprute om diverse ting, så ringte helsesøster Brit og ville ha referat fra undersøkelsene som ble gjort i går. Men tross i alle avbrytelsene har jeg fått lest litt, stoffet er interessant og lett å lese. Gleder meg også masse til eksamenstiden er over og jeg kan slappe litt av. Føler dette har vært den mest travle permisjonen jeg noen gang har hatt (og ja, det er selvforskyldt). Men det blir nok roligere når operasjonen og eksamenene er overstått. Gleder meg!

onsdag 19. november 2008

Første kontroll på sykehuset

I dag har vi vært i Trondheim på den første kontrollen av Jonas siden vi ble utskrevet. Vi var først hos en spesial sykepleier som snakket litt om søvn og søvnvaner hos premature. Hun veide og målte han, og lillemann er nå 3600 gram og 49 cm.
Etterpå var vi hos fysioterapaut som viste oss mange måter å holde Jonas på så han skal føle mest mulig trygghet. Jonas er veldig avhengig av å være sammen med mennesker hele tiden, så vi fikk også noen tips for hvordan vi skal venne han til å sove selv. Blir spent å se om det virker... Etter å ha vært hos fysioterapaut var vi inne hos lege som har fulgt oss siden fødselen. Hun undersøkte han og mente han så fin og frisk ut. Han har lakt godt på seg, så han fikk masse skryt for det.
Så var vi til undersøkelse hos en kirurg som skulle vurdere brokket. Han mener det haster litt med å operere det, så det blir operasjon neste uke. Verdens dårligste tidspunkt for Jørgen og meg... Jeg har to eksamener og et kurs neste uke og Jørgen skal på nattskift. Men det viktigste er at Jonas skal ha det bra, så eksamenene blir nok utsatt til våren. Til slutt kom det en sykepleier og tok blodprøver av Jonas for å sjekke blodprosenten hans før han skal opereres. Så det har med andre ord vært en laaaang dag. Men det skal bli godt for lille Jonas å bli kvitt brokket. Både legen og kirurgen mente at det er på grunn av brokket at Jonas har vært så urolig og skreket masse. Så det skal bli godt når operasjonen er ferdig. Gruer meg masse til å gå gjennom det igjen, men de er så flinke på St.Olavs at det skal nok gå bra.

tirsdag 18. november 2008

Ny jobb

Jeg har fått meg jobb!!! Fikk 50 % fast på hotellet som resepsjonist og servitør. Fay fikk også 50 % fast, så nå skal vi jobbe sammen og hun kommer flyttende med familien sin til Surnadal. Endelig, det har jeg ventet lenge på nå. Gleder meg kjempe masse til vi begynner på desember. Det ble litt kort mamma-permisjon, men det skal bli godt å komme seg tilbake i jobb. Det er bare 50 % i begynnelsen nå så det blir litt permisjon likevell. Og Jørgen gleder seg så masse til å gå ut i pappa-permisjon, da skal de skru mye bil:-)

Ellers så skal vi på sykehuset med Jonas i morgen. Er litt spent på hva de sier om brokket, og når det blir operasjon. Føler jeg ikke har tid (eller lyst) til et nytt sykehus opphold nå. Har det veldig travelt fremover nå med fire eksamener på to uker... Slik er det når man tar seg vann over hodet, men det skal da gå på et vis. Tvi tvi for morgendagen:-)

mandag 17. november 2008

Ny operasjon

Når vi endelig trodde alt gikk bra med lille Jonas, får han selvfølgelig lyskebrokk i andre lysken og må opererest igjen. Typisk... Stakkar lille gutten vår<3 Men det forklarer hvorfor han har vært så grinete de siste ukene. Jonas har skreket unormalt mye og vært unormalt mye våken de siste ukene. Og det er ikke sp rart siden han har lyskebrokk. Brokket har ikke vistest så gått før nå i helga, så vi har ikke skjønnt hvorfor han har vært så grinete, men nå ser vi det veldig godt. Var hos legen i dag og han bekreftet at det er brokk. Han ringte St.Olavs og vi avtalte at de skal se på det på onsdag når vi likevell skal dit. Han skal bli operert før jul, mer vet vi ikke. Jeg syns så synd i lillegutten min som allerede har vært gjennom så mye i det korte live sitt. Håper denne operasjonen går like godt som den første og at det blir den siste. Han har opplevd nok nå lillemann.



Sander er heller ikke i form, han har hatt vondt i magen siden natt til søndag. I går var det så vondt både for Sander og Jonas at Jørgen flyttet ut av soverommet vårt og inn på gutterommet. I storsenga låg små guttene og jeg. Det var slik et skrekk inne fra soverommet vårt at Jørgen har hatt en dårlig natts søvn. Ikke nok med at Jonas skrek, men Sander hadde også så vondt at han skrek. Men de slo seg til ro begge to i et-tiden, og da sov vi til klokken var halv 6. Jonas i kenguru da selvsagt, så søvnen min ble det så som så med... Men guttene fikk i allefall noen timer søvn. Sander er blitt i litt bedre form utover dagen i dag. Han ville så absolutt i barnehagen i dag siden det var førskoleklubb så jeg kjørte han dit, men de ringte meg etter 20 minutter. Da var det så vondt at jeg måtte hente han igjen. Håper begge guttene mine snart blir friske igjen.

søndag 16. november 2008

Julebord og soving

I helga har vi endelig fått tatt igjen litt etterlengtet søvn. Gatebilklubben hadde julebord på lørdag, så Jonas var på overnatting på Nordvik. Siden jeg og delvis Jørgen har sovet veldig lite de siste ukene bestemte vi oss for å ta det rolig på julebordet og heller dra hjem tidlig å nyte frinatten. Så vi endte opp med at jeg kjørte og Jørgen kjøpte med seg noen pils. Julebordet var som det bruker å være, et fyllekalas. (Det er noe spesielt med gatebil julebordene altså, det må bare oppleves). Men det var morsomt selv uten alkohol. Folk begynnte å dra hjem tidlig (har kanskje noe med alkohol inntaket å gjøre?), så Jørgen og jeg dro hjem i 12-tiden. Vi la oss i 2-tiden og våknet ikke før halv ett!!! Første natta med sammenhengende søvn, så vi våknet VELDIG uthvilt. Det var skikkelig godt å ta igjen litt tapt søvn. Føler batteriene er ladet igjen. Håper Jonas snart får samme døgnrytme som oss, og at han snart begynner å sove selv. (Still damn kenguru..).